השאירו פרטים ונחזור אליכם עם מידע נוסף

 

השם שלך

טלפון

עיר

נושא

donation

לביצוע התרומה לחץ

תרומה לפעילות שנתית

אוכלוסיות יעד

טיפול בעזרת כלבים יעיל בצורה משמעותית לאוטיסטים מפני שלאוכלוסייה זו קיים הרצון להמשיך ולהיות במצב של אנטגוניזם כלפי כל התערבות אנושית. לעומת זאת, למטופלים אין התנגדות להתערבות בעולמם מצד בעלי החיים, מה שהופך את בעל החיים לכלי טיפולי זמין ויעיל.
אחת מצורות העבודה היעילות ביותר בטיפול באוטיזם היא הצפה חושית. בשיטה זו נחשף המטופל לגירויים חזקים בכל החושים עד שרמת הרגישות אליהם יורדת. הטיפול באמצעות בעלי החיים בנוי על עקרון דומה. בעל החיים דורש תשומת לב מן המטופל בדרכים שונות ובכך מעלה את רמת הגירוי. התהליך נעשה בהדרגה ובאיטיות, ע"י בעלי חיים שונים ומשימות שונות, שבסופו רוכשים המטופלים יכולת התמודדות טובה יותר עם הגירויים הסביבתיים.
הטיפול כולל בתוכו מספר שלבים כשבכל שלב מעלים את רמת הגירויים החיצוניים ואת המטלות שעל המטופלים. בשלב הראשון, המטופלים שוהים במחיצת בעלי החיים בצורה מרגיעה ובטוחה, מאוחר יותר הם מטיילים עם בעל החיים ויוצרים קשר תוך כדי התנועה המקבילה ואחיזת הרצועה. הטיפול מכיל תקשורת פיזית של מגע וליטוף תוך לימוד חלקי גוף, הצבעה, תהליך של שאלות ותשובות הקשורות בבעל החיים ועוד.

אספקט נוסף ב-טיפול בעזרת כלבים הוא רכישת מיומנויות בסיסיות של תקשורת. כלומר, כדי לקבל תגובה נכונה מהכלב על המטופל לתת את הפקודה בצורה הנכונה. הכלב יבצע את שנדרש ממנו רק אם מי שעומד מולו ידבר בטון ברור והחלטי ויפעיל שפת גוף של יציבה זקופה בטוחה ורגועה. כך, המטופל מקבל פידבק מידי ומלא סיפוק – הכלב ביצע את הפקודה!
מסגרת הטיפול תהייה שנתית במתכונת של פעם אחת או פעמיים בשבוע.
בהתאם לגיל המטופלים ולאופייה של הקבוצה, נתאים עבורם כלבים מהזן שיתאים להם בכל שלב בהתקדמות.
במסגרת הטיפול השבועי נבחן את התקדמות המטופלים מול הכלבים, ביחד עם המטפלים שמלווים את הקבוצה.
התקדמות המטופלים באופן אישי מול הכלבים, תקבע את אופן התקדמותה של תוכנית העבודה.
מטרתו של הפרויקט עבור אוכלוסיה זו, תהייה ההבנה שהכלב הוא היעיל ביותר, כאמצעי לטיפול ולשיפור חייהם של האוטיסטים ובכך יש לגרום שהטיפול עם כלבים יהווה חלק אינטגראלי מתכנית הלימודים בבתי הספר ובהוסטלים המיוחדים לאוטיסטים.

אוכלוסייה זו סובלת מקשיים תפקודיים בחיי היום יום בדרגות שונות: קשיים מוטורים, תקשורתיים וחברתיים. רבים מהם נדחים ע"י החברה במציאת עבודה וחווים חוסר אונים רב. עבודת הטיפול, האילוף נועדה לשפר את יכולת הביטוי ברמה הבסיסית (מבחינת טון דיבור, יציבה נכונה…), לשפר זמן תגובה, יכולת מוטורית, ובטחון עצמי ולפתוח אפיק שדרכו הם יכולים להשתלב בקהילה הן מבחינה תעסוקתית והן מבחינה חברתית.

אוכלוסיה זו מאופיינת בתחושת בלבול וחוסר קשר למציאות, לעיתים הם חשים כי אין טעם לחייהם ומכאן נובע חוסר חשק לעשייה ולאיבוד שמחת החיים. העבודה עם בעליה חיים, מחזירה אותם למציאות הקיימת. בעל החיים, שכל הזמן מחייב מיקוד בעבודה עוזר להם בהתמודדות של כאן ועכשיו כלומר, אם הם לא יתייחסו אליו וידברו אליו הוא לא יגיב ולהפך, הוא יגיב אם יפנו אליו ואף יעניק חיבה ביחס המתאים. ההכנסה של חיים מבחוץ שלא קשורים למה שעובר ועבר עליהם, מחזירה אותם למציאות ומאלצת אותם להתמודד עם הקורה בה ואף ליהנות ממנה. הקשר שנוצר בין בעל החיים למטופל יכול להכניס משמעות לחייהם ורצון להמשיך ולחיות בשביל הפגישה עמו, העבודה אתו הדורשת התמדה, ובשליטה העצמית שלהם ובבעל החיים שמולם במהלך הקורס המטופלים יעבדו עם בעל החיים, יאלפו אותו ואף יכינו אותו לתחרויות האג'יליטי המתקיימות מדי כמה חודשים כאשר הם הנוהגים שלו. בצורת הטיפול הזו, העתיד יהפוך למשמעותי ומציאותי יותר: יש מולי מטרה שלא קשורה לעברי או למצבי כיום ואני אעמוד בה ואף אצליח.

טיפול בעזרת כלבים 1

תרומה לבניית כלביה חדשה

 מרכז הכשרה ותעסוקה בתחום הכלבנות לאנשים בעלי מוגבלויות

לביצוע התרומה לחץ

תרומה למחקר

לצורך ביצוע מחקר ראשון מסוגו בארץ ישראל ובעולם באוכלוסיה האוטיסטית. ניתן להתרשם במסמך העקרונות מתכנון, ביצוע, ניהול ומידע נוסף

 

תרומה עבור משלחת ישראלית לתחרות פארא – אג'יליטי בחו"ל

לביצוע התרומה לחץ

גורמים שותפים לתכניות טיפול בעזרת כלבים:

ביטוח לאומי, עיריות ורשויות מקומיות, תורמים פרטיים, תוכנית היל"ה, קידום נוער, מרכז רונ"ן, רשת המתנסים, מתיאו"ת, ציונות 2000
משרד החינוך – אגף חינוך מיוחד, אגף נוער
משרד הרווחה – אגף שעות הפנאי, תעסוקה מוגנת ועוד.
כל כמה חודשים מתקיימות תחרויות ארציות בין כל קבוצות הטיפול ברחבי הארץ ופעם בשנה נשלחת משלחת מטעם חוות החיות לתחרות עולמית של אג'יליטי.
כמו כן, כעת אנחנו פועלים גם בתוכנית שנתית ארצית במסגרת קרן קרב, בבתי ספר ברחבי הארץ.

  • 5/5
  • 6 ratings
6 ratingsX
Very bad!BadHmmmOkeGood!
0%0%0%0%100%